Jeřáb zná téměř každý, často se vysazuje kolem cest. Že jsou ale i netradiční málo známé odrůdy, které jsou jedlé a zdravé? Zářivě červené až fialové plody odrůdy Titan jsou plné vitamínů a antioxidantů. (Více)
Jeřáb zná téměř každý, často se vysazuje kolem cest. Že jsou ale i netradiční málo známé odrůdy, které jsou jedlé a zdravé? Zářivě červené až fialové plody odrůdy Titan jsou plné vitamínů a antioxidantů. (Více)
velké trsy až dvoucentimetrové plody se dají jíst přímo ze stromu, mají nahořklou a sladkokyselou chuť, nejlépe chutnají po přemrznutí
plody se ale převážně používají pro přípravu kompotů, zavařenin, marmelád, vín, želé, sušených a pečených čajů a sirupů
pokud se vám množství plodů nepodaří spotřebovat, pochutnají si na nich ptáci
na podzim je jeřáb romanticky zabarven do žlutooranžova
na podzim oceníte množství červených až vínových barevných plodů i při tvorbě dekorací (věnce, zdobené truhlíky apod.)
strom není náročný na polohu, půdu ani na péči
jeřáby jsou mrazuvzdorné a odolné vůči emisím
dorůstá do velikosti 2,5-3 m vyjímečně až do 5 metrů
je možné je vysazovat na malé i velké zahrady, do měst, podél cest a v alejích
nabízená odrůda byla roubovaná na podnoži jeřábu ptačího
Začátkem 20. století známý nadšenec, přesněji řečeno šlechtitel a ovocnář Ivan Vladimirovič Mičurin vyšlechtil několik desítek nových ovocných druhů vhodných do sibiřkských mrazů. A několikanásobným křížením různých druhů jeřábů vyšlechtil i jedlou sladkou odrůdu 'Titan'.
Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informace