Oskeruše patří k nejstarším stromům vůbec. Dnes jsou téměř pozapomenuty, ví o nich jen pár nadšenců. Podívejte se do kuchařek svých babiček a určitě na oskeruše najdete spoustu osvědčených receptů. (Více)
Oskeruše patří k nejstarším stromům vůbec. Dnes jsou téměř pozapomenuty, ví o nich jen pár nadšenců. Podívejte se do kuchařek svých babiček a určitě na oskeruše najdete spoustu osvědčených receptů. (Více)
je pěstován od pradávna, není však jisté, že se jedná o původní dřevinu
využíval se v lidovém léčitelství, plody tišily bolest při zánětech v dutině ústní
Plody je možné po uležení konzumovat bez jakékoliv další úpravy (jsou chuťově výborné), je možné z nich dělat kompoty, marmelády či je usušit. Po umletí sušených oskeruší je možné prášek používat k ochucování jídel (má příchuť skořice).
Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informace